XAMPP مخفف Apache و MySQL و PHP و Perl است. و این نرم افزار به ما اجازه میدهد که یک وب سرور محلی یا لوکال ایجاد کنیم. تا به طور مثال یک سایت را با وردپرس یا دیگر CMS ها راه اندازی کنیم. همچنین این نرم افزار برای افرادی که میخواهند با زبان PHP به فعالیت بپردازند و یا در حین آموزش زبان هایی نظیر PHP و Perl هستند گزینه ی مناسبی است. زیرا که موارد فوق الذکر را پشتیبانی کرده و یک سیستم وب سرور عالی را برای ما راه اندازی می کند. در این مقاله آموزش نصب XAMPP در ویندوز را توضیح خواهیم داد.
برای دانلود این نرم افزار به سایت Apache Friends میرویم. که در اینجا ما میتوانیم انواع نسخه های موجود را از جمله windows و لینوکس مشاهده کنیم. که در این پست ما نسخه ی Windows را دانلود می کنیم و به آن می پردازیم.
پس از انتخاب نسخه مورد نظرمان به صفحه ی دانلود هدایت میشویم.
یک راز بزرگ درمورد 90 % هاستینگ های ایرانی، اورسل کردن بیش از حد است که باعث افت کیفیت سرورها میشود.
وان سرور با ارائه دسترسی های مختلف این امکان را به شما خواهد داد که تمامی منابع سرورتان را مدیریت و بررسی کنید و همچنین با ارائه گارانتی 100% برگشت وجه ریسک خرید شما را به %0 کاهش میدهد.
در اینجا پس از دانلود فایل نصبی آن را اجرا میکنیم. که به احتمال زیاد به خطای زیر برمیخوریم. که مربوط به دسترسی کاربر و همچنین نصب نرم افزار در دایرکتوری مشخص است. که آن را تایید میکنیم.
حال به پنجره ی نصب وارد می شویم.
پس از انتخاب دکمه Next به صفحه ی بعد رفته و مشخص میکنیم که چه آپشن هایی را از این پکیج نرم افزاری می خواهیم. (پیشنهاد ما همان گزینه های پیشفرض است)
در این صفحه محل ذخیره نصب را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک میکنیم.
در اینجا زبان مورد نظر را انتخاب میکنیم.
این مرحله تیک مورد نظر را برمیداریم و روی Next کلیک میکنیم.
پس از اتمام ستاپ به سراغ نصب نرم افزار میرویم. و بر روی Next کلیک میکنیم.
در این مرحله ما شاهد نصب XAMPP هستیم.
بعد از نصب بر روی دکمه Finish کلیک میکنیم.
خب پس از نصب کنترل پنل XAMPP باز میشود و ما به عنوان مثال Apache را استارت می کنیم. برای اینکار کافیست تا بر روی دکمه ی start کلیک کنیم.
بعد از آن نیز بقیه نرم افزار های موجود در پکیج XAMPP را نیز با توجه به نیازمان اجرا می کنیم. مانند MySQL
سپس برای اطمینان از درست بودن نتیجه به لوکال هاست میرویم. با تایپ کردن دستور زیر
localhost
البته برای مشاهده فولدر حاوی فایل های مربوط به وب سرور یا همان لوکال هاست از ip لوپ بک نیز میتوانیم استفاده کنیم.
127.0.0.1
البته در مواردی نیز ممکن است بعد از از نصب نرم افزار و قبل از اجرای سرویس apache ما به خطایی همچون تصویر زیر بر بخوریم.
همانطور که می دانید پورت پیشفرض پروتوکل http که یکی از پروتوکل های اصلی اینترنت است 80 است و ما در بیشتر موارد در گردش در صفحات اینترنت ما از این پروتوکل و پورت استفاده میکنیم.
البته پروتوکل دیگری هم وجودارد به نام https که ترکیبی از پروتوکل های http و ssl است. که ارتباط بین کاربر و وبسایت را به صورت امن (و با استفاده از جفت کلید های صادر شده) ایجاد می کند. که پورت این پروتوکول 443 است.
حال در اینجا ممکن بعضی از نرم افزار ها این دو پروتوکل را اشغال کرده یا به بیان دیگر از این دو پورت استفاده کنند. که در این صورت ما به خطای ذکر شده بر میخوریم. که برای رفع مشکل ما دو گزینه در پیش داریم اول این که سرویس یا نرم افزار جانبی که پورت یا پورت های مورد نظر را اشغال نموده اند را حذف یا غیر فعال کنیم. و راه حل بعدی این است که پورت دیفالت یا پیشفرض apache را تغییر بدهیم.
برای تغییر پورت دیفالت apache از طریق زیر عمل می کنیم.
ابتدا در XAMPP بر روی Config کلیک کرده و با صفحه ی زیر روبرو میشویم.
در اینجا بر روی Service and Port Settings کلیک کرده و همانطور که مشاهده می کنید میتوانیم پورت های مورد نظر را تغییر بدهیم.
حال ما پورت ها را با توجه به نیاز و سرویس های اجرا شده ی خودمان تعویض می کنیم. به طور مثال http را به 8080 و https را به 4443 تغییر می دهیم.
خب در این آموزش ما با نحوه ی راه اندازی یک وب سرور لوکالی آشنا شدیم و فهمیدیم که میتوانیم با استفاده از نرم افزار XAMPP از چه طریقی این عمل را انجام دهیم.
اما نکته ی قابل توجه و خیلی مهم این است که اگر رایانه ی ما یک VPS و یا یک سرور اختصاصی باشد می توانیم با استفاده از IP اختصاصی خود مستقیم به فولدر اصلی به اشتراک گذاشته و سایت خودمان دسترسی داشته باشیم. اگر دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم فقط کافیست IP اختصاصی خود را در هر جای دنیا که باشیم در مرورگر وارد کنیم.
لطفا جهت بهبهود کیفیت آموزش های ارسالی، نظرات خود را از طریق کامنت و درج ستاره ارسال کنید